Droneregler og sikkerhed: Ekspertworkshops med Trafikstyrelsen
Få styr på de vigtigste regler for droner og operationel sikkerhed med disse workshops, som vi afholder i samarbejde med Trafikstyrelsen. Uanset om du er ny i dronebranchen eller vil udvide din viden, er disse sessioner designet til at give dig de nødvendige indsigter og færdigheder til at finde vej i den komplekse verden af dronelovgivning og regler.
Denne dag er dedikeret til at give jer en grundig forståelse af de love og reguleringer, der styrer droneoperationer, samt en detaljeret gennemgang af SORA (Specific Operations Risk Assessment) ansøgningsprocessen. Vi vil også introducere de kommende ændringer i SORA 2.5, som vil have stor betydning for fremtidige operationer.
Formiddagen starter med et overblik over nationale og internationale love, efterfulgt af en trin-for-trin guide til SORA-ansøgning baseret på en reel case. I vil få indsigt i, hvordan man bedst identificerer og håndterer risici i specifikke droneoperationer. Efter en frokostpause med netværksmuligheder, går vi videre til eftermiddagens tema om sikkerhed og risikostyring, herunder implementering af procedurer og personaleuddannelse. Vi afslutter dagen med en gennemgang af de vigtigste ændringer i SORA 2.5, og hvad de betyder i praksis.
Vi ser frem til en lærerig dag med masser af muligheder for at opdatere jeres viden og netværke med andre aktører fra branchen
Workshop 1: Dronetilladelser 101: Tilladelser, betingelser og kategorier
Lovgivning og tilladelser
- Nationale og internationale love og reguleringer
- Kort gennemgang af nødvendige tilladelser
SORA ansøgningsproces
- Trin for trin SORA ansøgning med udgangspunkt i en rl case
- Hvordan identificerer man og vurderer risici i specifikke operationer
- Hvad kræver det når man har fået en SORA
Frokost og netværk
Workshop 2: Sikkerhed, risikostyring og SORA 2,5
Sikkerhed og risikostyring
- Overordnet intro til implementering af risikostyring og procedurer
- Implementering, uddannelse og træning af personale
- Eksempler fra branchen
Introduktion til SORA 2,5
- Overblik over de vigtigste ændringer og forbedringer i SORA 2,5
- Hvad betyder ændringerne i praksis?
Målgruppe
- Virksomheder / Startups, der er nye i droneindustrien, og som ønsker et solidt fundament i reguleringer og praksis.
- Akademikere, der forsker i områder relateret til droneapplikationer eller teknologier, og som søger en grundlæggende forståelse af de regulatoriske aspekter.
- Virksomheder med erfaring i branchen, der ønsker at blive opdateret og holde sig informeret om nye initiativer og rammeværk.
Deltag i workshopsene, og husk at tilmelde dig inden deadline den 27. oktober kl. 08:00!
Deltagelsesprisen afhænger af din medlemsstatus:
- For betalende medlemmer: Gratis, da betaling med de minimis er mulig. Du vil modtage de minimis-støtte på DKK 1.000.
- For ikke-betalende medlemmer: DKK 2.000 for dagen, inklusiv frokost.
- For ikke-medlemmer: DKK 2.000 for dagen, inklusiv frokost.
- 09:30
Ankomst og netværk
- 10:00
Workshop 1
- 12:00
Frokost og netværk
- 13:00
Workshop 2
- 15:00
Tak for i dag
Partnererklæring
Når du deltager i et projekt hos Odense Robotics skal der udfyldes og underskrives en partnererklæring inden projektarbejdets påbegyndelse. I partnererklæringen bekræfter du at være bekendt med projektets indhold, samt krav og regler knyttet hertil.
Partnererklæringen anvendes som dokumentation for din deltagelse i projektet, og bruges ligeledes som grundlag for evt. udbetaling af støtte til din/jeres aktiviteter heri.
Timeregistrering
Når du deltager i dette arrangement hos Odense Robotics, skal du udfylde timeregistrering vedrørende den tid, du har anvendt i forbindelse med arrangementet. Din timeregistrering anvendes som dokumentation i projektregnskabet og bruges ligeledes som grundlag for evt. udbetaling af støtte.
De Minimis
Ved deltagelse i dette arrangement modtager du de minimis-støtte beløbende til kr. 1000. Dette beløb skal anføres i erklæringen sammen med angivelsen af eventuel tidligere modtaget de minimis-støtte. Erklæringen anvendes som dokumentation for, at du/I kan modtage støtten.
De minimis-reglerne indebærer at en virksomhed over en 3-årig periode samlet kan modtage op til 300.000 EUR som statsstøtte uden yderligere foranstaltninger. Virksomheden skal i den forbindelse bekræfte modtagelsen af de minimis-støtten, herunder erklære sig berettiget til modtagelsen heraf af hensyn til den forannævnte beløbsramme.
Billeder og deltagerliste
Bemærk, at der vil blive taget billeder under hele arrangementet. Odense Robotics anvender disse til markedsføring og offentliggørelse af vores initiativer på vores hjemmeside, i sociale medier og i eventuelle tredjepartsudgivelser.
Deltager- og emailliste deles med deltagere og eventpartnere op til arrangementet.
Kontakt os venligst, hvis du har nogen bekymringer, eller hvis du ønsker at være fritaget fra disse aktiviteter.
Odense Robotics er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Den Europæiske Union, samt en bred vifte af projekter og partnerskaber.
Information
Odense
30 October 2024 10:00 - 15:00
Odense
Munkebjergvænget 3, Konferencen, 5230 Odense MPrice
Free
Tilmeldingsfrist er den 27 oktober 2024